Fra august 2021 introducerer vi som nævnt før ferien i nyhedsbrevet, begrebet “Edulogin” i et forsøg på at lette forståelsen omkring det at have en og samme adgangskode til alt skolearbejdet for eleverne.

Simpelt forklaret er Edulogin blot et synonym for Unilogin bare med en anden kode tilknyttet, som eleven skal oprette ved skolestart. Man kan godt benytte den samme kode som til Unilogin, men eleven skal aktivt via edulogin.dk oprette den ny kode. Koden skal dog overholde kravene til en sikker adgangskode (se edulogin.dk).

Herefter benyttes Edulogin (og den nye tildelte kode) til alt skolearbejdet (samt skolens intranet og netværk). NB. elevens brugernavn til Unilogin bevares. Det vil sige, at elevens Edulogin-brugernavn og Unilogin-brugernavn forbliver identiske!

Vi foreslår at fx. en lærer som noget af det første, når eleverne møder efter ferien, beder eleven om at tilgå edulogin.dk og få oprettet den nye kode. Selve operationen tager kun få minutter. Eleven får tilsendt en sms (og en mail) med den nye kode umiddelbart efter ændringen er foretaget. (Glemmer man en adgangskode, kan men enten prøve at finde den sms, som man fik tilsendt med den nye kode eller tilgå edulogin.dk igen og oprette en ny kode).

På sigt er det målet, at eleven via skolens administrationssystem (allerede når eleven oprettes i systemet) automatisk bliver bedt om at oprette sit Edulogin – inden skolestart.

I forbindelse med oprettelses af Edulogin er der på Edulogin.dk et link til “Skolestart” på vores Serviceportal – en kort introduktion af skolens programflade – fx. installation af Office 365 mv.

Vores Serviceportal kan i øvrigt altid efterfølgende tilgås direkte her: https://support.educant.dk. Serviceportalen indeholder masser af guides og vejledninger i øvrigt omkring skolens software (herunder Office 365), netværk, Windows 10 og små pc-tips osv.

Vi anbefaler i øvrigt at benytte den nye browser Edge fra Microsoft.

Når man opretter en arbejds/skoleprofil i browseren Edge (og logger på med sit Edulogin) er man logget på alle de systemer, som skolen benytter i dagligdagen. Man kan også oprette en privat profil i Edge. Så kan man hurtigt og nemt skifte imellem skolearbejde og privat. De to områder er helt adskilte i browseren. Edge kræver dog en lille justering i browserens opsætning for at ligne Google Chrome til forveksling (Edge og Chrome er bygget på samme “motor”). Se en vejledning til Edge på vores Serviceportal.

Ps. ønsker du Educants nyhedsbrev tilsendt, så skriv en kort mail til news@educant.dk med et “ja tak til Educants nyhedsbrev”.

Educant support.