Hvis/når du er logget på med din skole-/arbejdsprofil i Edge, behøver du ikke længere at skrive adgangskode mv. til mange af de forskellige tjenester som skolen tilbyder – f.eks. Office 365, Skoleplan, Viggo, Gyldendal undervisning mfl. (alle de services som din IDP – dvs. dit Edulogin normalt giver dig adgang til). Edge og dit Edulogin sørger for resten!

Den nye Microsoft Edge er baseret på Chromium (dvs. samme kode som “Chrome”) og blev udgivet i 2020. Den er kompatibel med alle understøttede versioner af Windows og med MacOS. Når du downloader browseren, erstattes den ældre version af Microsoft Edge på Windows 10-pc’er. Med høj hastighed og ydeevne ift. til websteder og udvidelser og indbyggede funktioner til beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed, er det både en sikker og hurtig browser.
Når du har hentet og installeret Edge, bør du bruge fem minutter på at tilpasse udseende og søgemaskiner mv. Gør du det, ligner Edge-browseren Chrome til forveksling!

Med Edge browseren kan du tilføje forskellige profiler. Profiler gør det også muligt for flere brugere, at fungere i et delt miljø (den samme browser), mens de bevarer adgang til deres tilpassede browserindstillinger, bogmærker og udvidelser.
Du kan altså bruge Microsoft Edge til at logge på og administrere dine forskellige Microsoft konti – f.eks. din private og din skole- og arbejdskonto/profil. Det gør det nemt og hurtigt, at skifte mellem de respektive konti – helt uden nye adgangskoder.
De respektive profiler i Edge er helt adskilte, så du kommer aldrig til at blande privat- og skolearbejde sammen. Du logger på din skole- og arbejdsprofil i Edge med dit Edulogin.

Du finder den nye Edge her: https://www.microsoft.com/da-dk/edge

Brug i øvrigt Serviceportalen (og brug søgefeltet øverst her på siden). Her finder du mere hjælp og flere vejledninger – til bl.a. Microsoft Edge.

Kontakt os i dit Educant supportteam på Teams og få hjælp til at komme i gang.

Se måske også denne lille video om Edge.